Bergen op Zoom

26 paar veiligheidsschoenen voor Curio Entree: ‘Best een investering voor hen’

Maarten Elst Maarten Elst

Veel mbo-scholieren van Curio Entree hebben voor hun stage dure veiligheidsschoenen nodig. Ze lopen stage op de bouw, in het ziekenhuis of andere sectoren waar deze schoenen voor nodig zijn. Dankzij een actie van Samen in de Regio schenken meerdere bedrijven in totaal 26 paar schoenen die de scholieren kunnen lenen tijdens hun stage.

26 schoenendozen staan uitgestald op een paar tafels in het midden van het klaslokaal. Scholieren van Curio Entree in Bergen op Zoom hoeven vanaf nu niet meer te investeren in dure stevige veiligheidsschoenen, maar kunnen deze lenen van Curio. Zo voorkomen ze een dure investering van enkele tientallen euro’s voor schoenen die ze een paar weken later niet meer nodig hebben.

26 paar schoenen

Voor Nahom Zacharias komt de schenking nét te laat. Hij heeft zijn stage als automonteur in Vlissingen net afgerond. Wel is hij dolblij met de schenking die mede mogelijk gemaakt is door Lithos en ERA Contour. “Het zijn supermooie schoenen. Het zijn echt veilige schoenen”, ziet Zacharias. “Ik moest voor mijn stage veiligheidsschoenen aandoen, maar heb deze zelf moeten betalen. Voor een scholier die op zichzelf woont, is dat best een investering. We hebben niet zo veel geld. De studenten hier kunnen dat bedrag nu sparen, dat hebben we hard nodig.”

Het initiatief werd opgezet door Samen in de Regio na een vraag van Curio Entree in Bergen op Zoom. “Ze zochten werkschoenen voor de studenten die stage moeten lopen”, blikt Anita Karremans terug. “Voor die korte periode is het voor sommigen heel veel geld om werkschoenen aan te schaffen. Wij hebben een oproep geplaatst binnen ons netwerk, Stadlander heeft daar op gereageerd. Die hebben hun netwerk weer ingeschakeld. Zo kwamen we uit bij Lithos en ERA Contour die in totaal 26 paar schoenen hebben gesponsord.”

Tachtig tot honderd euro

De scholieren van Curio Entree hebben het niet allemaal breed, door veiligheidsschoenen te financieren kunnen ze nu hun deeltijdsstages afronden. “Een paar veiligheidsschoenen kost al gauw tachtig tot honderd euro”, vertelt Bjorn Jongste, projectleider bij Lithos. “Ik denk dat het dus een leuk sponsorbedrag is. We hopen deze schoenen ook bij de studenten aan te zien bij ons op de bouw. Ze zijn allemaal van harte welkom.”