Bergen op Zoom

27-jarige Bergenaar slaat met stalen pijp tegen autoruiten na verkeersruzie

Maarten Elst Maarten Elst

Een 27-jarige Bergenaar heeft donderdagochtend tussen 06.15 en 06.45 uur een de auto van een persoon uit de Zeeuwse gemeente Borsele beschadigd met een stalen pijp. Dat blijkt uit de aangifte die het 57-jarige man heeft gedaan. De eerste ontmoeting tussen beide verkeersdeelnemers vond plaats op de Van Konijnenburgweg in Bergen op Zoom. De verkeersruzie eindigde op de Bongaertsweg waar de Bergenaar op de autoruiten heeft ingeslagen van de 57-jarige Zeeuw. Het incident is gefilmd. De dader is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Het slachtoffer stond op de vroege donderdagochtend te wachten voor het rode verkeerslicht op de Van Konijnenburgweg in Bergen op Zoom en werd gepasseerd door een personenauto. De Zeeuw seinde hierop met groot licht omdat hij het gevaarlijk vond dat de bestuurder van de personenauto door het rode licht reed. Vrijwel meteen hierna sprong het licht op groen en kon de 57-jarige man doorrijden.

Niet veel later bleek het slachtoffer achtervolgd te worden door de 27-jarige Bergenaar. Deze bestuurder van de personenauto stelde het vermoedelijk niet op prijs dat de man had geseind. Volgens getuigen zou de Bergenaar erg agressieve gebaren maken in de richting van het slachtoffer.

Stalen pijp

Op de Bongaertsweg, op de Theodorushaven Noordland in Bergen op Zoom, kwam het tot een confrontatie tussen de bijrijder uit het achtervolgende voertuig en de man uit de gemeente Borsele. Er werd wat geduwd en getrokken en de bijrijder uitte bedreigingen. De Zeeuw besloot hierop weer door te rijden.

Een verkeerslicht verderop moest het slachtoffer wederom wachten voor een rode licht. De achtervolgende auto stopte weer achter hem en de bijrijder stapte uit en begon met een soort stalen pijp ruiten van de auto van het slachtoffer in te slaan. De politie weet dit, omdat getuigen het incident hebben gefilmd. Tegelijkertijd is de politie gebeld en kwamen agenten ter plaatste om de aangifte van het slachtoffer op te nemen. Niet veel later kon een verdachte worden aangehouden. Deze 27-jarige Bergenaar is meegenomen naar een politiecellencomplex voor verhoor.