Bergen op Zoom

28 appartementen Goudbaard worden waarschijnlijk gesloopt

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Zeker 150 mensen waren aanwezig in sporthal De Boulevard tijdens de informatiebijeenkomst over de grote brand die maandag woedde in appartementencomplex Goudbaard in Bergen op Zoom. Stadlander maakte deze avond bekend dat er 28 appartementen moeten worden gesloopt.

 

Namens de gemeente Bergen op Zoom was burgemeester Petter aanwezig. Hij leeft mee met de gedupeerden en zegt altijd te blijven zoeken naar oplossingen als problemen zich aandienen.

Naast de gemeente waren ook medewerkers aanwezig van Stadlander, politie, brandweer en slachtofferhulp. De bewoners werden niet alleen bijgepraat, maar konden ook vragen stellen.

Van de 66 appartementen zijn zeker 12 appartementen onbewoonbaar. Van 16 appartementen is dit nog niet zeker. De andere woningen zijn pas over drie tot vier weken weer bewoonbaar, aldus een woordvoerder van Stadlander. Volgens de politie zijn de auto’s in de garage onveilig en deze moeten worden afgevoerd.

Veel bewoners hebben inmiddels opvang bij familie of vrienden. Anderen kunnen kiezen voor een tijdelijk onderkomen in één van de huisjes op een bungalowpark van Roompot in Hoeven.

De brand is zeer waarschijnlijk aangestoken. Woningcorporatie Stadlander heeft aangifte gedaan van poging tot moord.