Roosendaal

Roosendaalse horeca-eigenaren bouwen terrassen op, maar blijven dicht

Maarten Elst Maarten Elst

De horeca-ondernemers in Roosendaal willen weer open. Dinsdagochtend bouwden enkele horecaondernemers, net als op andere plekken in Nederland, hun zomerterrassen op de Markt in Roosendaal volledig op. Wel werden alle terrassen direct afgezet met lint zodat niemand er op kon glippen. Uit angst voor een torenhoge boete houden de Roosendaalse ondernemers het bij een stil protest.

Er is dinsdagochtend volop activiteit op de Markt in Roosendaal. Ook Dennis Raats van Eetcafé de Raatskelder in Roosendaal doet mee aan de actie. ,,Heel veel dingen mogen alweer een beetje en wij zijn nog steeds dicht. Ik sta op een zonovergoten terras zonder gasten. Dat doet me zeer”, vertelt Raats.

Geen boete

Het liefst zouden de Roosendaalse horecaondernemers vandaag nog volledig opengaan, maar volgens Raats kunnen zij zich een coronaboete simpelweg niet permitteren. ,,Ik kan geen 4.000 euro missen. We krijgen een toelage om deze tijden door te komen. Dat geld kan ik niet zomaar weggooien. Vandaar een stil protest om te laten zien dat we er nog altijd zijn.”

Boswandeling niet genoeg

“We moeten weer open kunnen gaan en omzet kunnen draaien”, vervolgt Raats. ,,De mensen moeten ook weer bezig zijn. Alles moet langzamerhand weer opstarten. Alleen in het bos rondlopen houdt de mensen niet meer bezig. Ze hebben een kort lontje, omdat niks mag. De terrassen moeten weer open.”