Roosendaal

3 Roosendalers gearresteerd na geweld in horecagebied

Foto: ©Politie.nl

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De politie heeft zondagnacht 3 mannen uit Roosendaal gearresteerd voor openlijke geweldpleging. Dat gebeurde na een vechtpartij op de Markt in Roosendaal.

Zondagnacht ontstond er een vechtpartij op de Markt in Roosendaal. Het is niet duidelijk waarom dat gebeurde. Portiers riepen de hulp in van de politie. Agenten zagen dat iemand een fiets boven zijn hoofd hield en het leek er op dat hij die in het publiek wilde gooien. Toen de man de politie zag, sloeg hij op de vlucht.

Pepperspray en wapenstok nodig

De man, een 22-jarige Roosendaler, vluchtte naar het Emile van Loonpark. Toen agenten hem daar rond 2.30 uur wilden arresteren, gingen zo’n 30 omstanders zich er mee bemoeien. Om de Roosendaler veilig te kunnen arresteren, moesten de agenten de groep op afstand houden met pepperspray en wapenstok.

Agent gewond na vuistslag

De politie moest zelfs een linie vormen om de omstanders in bedwang te krijgen. Eén van hen gaf een agent een vuistslag. De agent raakte gewond en moest naar een dokter. Een Roosendaler van 28 is gearresteerd voor deze mishandeling.

Vleesmes achter broeksriem

Een derde man, een Roosendaler van 24, is gearresteerd voor openlijke geweldpleging. Hij had een vleesmes bij zich, verborgen achter zijn broeksriem. De politie heeft het mes in beslaggenomen. Toen de omstanders de politie verder met rust lieten, zijn de 3 verdachten naar het bureau gebracht voor verhoor.