Roosendaal

3 Weesgegroetjes en Hooihuis slaan handen ineen en openen terras Weij

Maarten Elst Maarten Elst

Terwijl alle horecazaken zowat staan te trappelen om te beginnen, moest café De 3 Weesgegroetjes in Roosendaal betreurd toekijken. Door de opgelegde anderhalvemeter-maatregel konden Haroun Hijman en Floor Bleijenberg hooguit acht mensen ontvangen, wat financieel niet rendabel is. Met Koen Bakker, bevriend collega-ondernemer van het Hooihuis, kunnen Haroun en Floor vrijdag 5 juni tóch beginnen. In de tuin van het leegstaande Koetshuis openen ze Weij.

Daags voor de opening staat er nog een hoop te gebeuren voor het drietal. De weide waar het terras moet herrijzen, is inmiddels gekortwiekt. Nu nog het veld begaanbaar maken en aankleden met tafels en stoelen (op anderhalve meter afstand) en ze kunnen er tegenaan.

Letterlijk samen in de wei

“Vol goede moed. Nadat het duidelijk werd dat we niet open konden, zijn we op zoek gegaan naar een oplossing en hebben die in deze samenwerking met het Hooihuis gevonden. Onze buurman tipte ons dat het veld achter het Koetshuis nog leeg stond. Die centraal gelegen plek met ons meubilair en medewerkers die door beperkte ruimte minder uren hadden gemaakt bij het Hooihuis maken hier een nieuw terras van in Roosendaal”, vertelt Floor Bleijenberg van café De 3 Weesgegroetjes.

“De naam is een leuke bijkomstigheid”, vult Koen Bakker van het Hooihuis aan. “Een combinatie van de 3 Weesgegroetjes en het Hooihuis ging het qua naam niet worden. We zitten letterlijk samen in de wei van het Koetshuis hier aan de Molenstraat in Roosendaal, dus Weij vonden we een toepasselijke naam.”

Uitstekende combinatie

Na de opening op vrijdag 5 juni zal het terras, bij goed weer, elke weekenddag tot en met 1 september open zijn van 11 uur ‘s ochtends tot en met middernacht. Op weekdagen is dat van 11 uur ‘s ochtends tot en met 22 uur ‘s avonds. “Dat kan, als het heel warm en gezellig is, ook nog wat uitlopen”, lacht Bakker. “De 3 Weesgegroetjes won vorig jaar de publieksprijs van de Café top 100. Het terras van het Hooihuis is in 2016 uitgeroepen tot het beste terras van Nederland. Een uitstekende combinatie dus, we hopen veel gasten te mogen verwelkomen hier in de tuin van het Koetshuis”, zo besluit Bakker.

Weij is te vinden op Molenstraat 18, gelegen achter het Koetshuis en café De 3 Weesgegroetjes.