West-Brabant

32 bedrijven in de regio openen deuren voor Kijk Binnen Bij Bedrijven

Maarten Elst Maarten Elst

Zes dagen lang openen 32 West-Brabantse bedrijven in de regio de deuren voor Kijk Binnen Bij Bedrijven. Van 12 tot en met 17 april kunnen geïnteresseerden op afspraak binnenlopen bij onder meer logistieke bedrijven, sportverenigingen en industriële organisaties. Tijdens de vierde editie van Kijk Binnen Bij Bedrijven is er ook een workshop voor potentiële grensarbeiders.

Met de deadline van 2 april, de dag dat geïnteresseerden kunnen inschrijven voor Kijk Binnen Bij Bedrijven, staat de teller op 32 bedrijven. Anita Karremans, één van de organisatoren, spreekt van een divers aanbod. ,,Het is voor mensen die een kijkje willen nemen of op zoek zijn naar een baan of stage bij één van de bedrijven. Of vrijwilligerswerk zoeken bij sportverenigingen. Wat nieuw is dit jaar, is dat er een workshop zal zijn naast de 32 bedrijven.”

Workshop België

De workshop gaat over werken over de grens. ,,Het is bedoeld voor mensen die bijvoorbeeld interesse hebben om in België te gaan werken”, vervolgt Karremans. ,,Daar komt nog wat bij kijken. De grensovergang is vrij dichtbij, toch is er een verschil in de wet- en regelgeving. Mensen krijgen tijdens de workshop daar voldoende informatie over. Zo kunnen ze de juiste beslissing nemen of werken in België bij hen past.”

Divers aanbod

Aanmeldingen van bedrijven variëren van sportverenigingen tot transport. ,,Technische bedrijven, logistieke bedrijven, zorginstellingen, echt een heel divers aanbod. Niet alleen op de Brabantse Wal, maar ook uit Roosendaal en Etten-Leur. Het aanbod tekent zich door de diversiteit, daarom tekent het zich voor de doelgroep. Namelijk mensen die zich willen oriënteren op de arbeidsmarkt of letterlijk eens een kijkje willen nemen.”

Binnenkijken gebeurt dit jaar, ondanks de coronamaatregelen, bij de meeste bedrijven gewoon binnen. ,,Andere bedrijven kiezen voor de online open dag. Er is ook een meet & greet. Elk bedrijf kiest zijn eigen regels. Aanmelden kan heel eenvoudig via www.kijkbinnenbijbedrijven.nl.”