Bergen op Zoom

370 kerstmannen lopen Bourgondische Santarun

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

In de historische binnenstad van Bergen op Zoom werd zaterdagmiddag voor de vijfde keer de Bourgondische Santarun georganiseerd. Er stonden 370 kerstmannen aan de start.

Om half vier werd met een kanonschot van de Bergse borgerij het startsein gegeven. De deelnemers moesten langs elf locaties in de binnenstad, waar ze een stempel kregen op hun stempelkaart. De warming-up werd dit jaar verzorgd door zanger en entertainer Huub Hangop.

Bourgondisch

Joris Völker van de organisatie van de Santarun is trots op het evenement. “De Santarun bestaat al landelijk. Alleen wij hebben hem zo bourgondisch gemaakt, dat hij uniek is in Nederland.” Elk jaar wordt er een nieuw thema bedacht en dit jaar was dat Après Ski. “Wij zijn teruggegaan naar de basis, waar wij groot mee zijn geworden. Dat betekent een mooie aftrap, vanavond een Après Ski Party en unieke stops in de binnenstad”, vertelt Völker.

Goede doelen

De opbrengst van de Santarun wordt later bekendgemaakt. De goede doelen zijn dit jaar een tank die gebouwd wordt voor 75 jaar Bevrijding Brabantse Wal, vogelopvang Zundert en de Leuke Dingen Dag.