Roosendaal

VLP heeft grootse plannen met Visdonk: ‘Meer natuur én recratie’

Sven de Laet Sven de Laet

Direct naast het theehuisje, presenteerde de VLP vrijdagochtend een nieuw initiatiefvoorstel: Groot Visdonk. De partij legt daarmee de wens om het Landgoed uit te breiden met natuur én recreatiemogelijkheden voor aan de gemeenteraad.

“We willen het gebied daarmee in ere herstellen”, vertelt fractievoorzitter Arwen van Gestel, die de plannen officieel overhandigde aan burgemeester Han van Midden. “Halverwege de vorige eeuw werd het bos overgedragen aan de gemeente. Destijds had Roosendaal 32 duizend inwoners. Inmiddels zijn we meer dan verdubbeld, maar is de grootte van het bos niet veranderd.”

Dat werd vorig jaar extra duidelijk, volgens Van Gestel. In de COVID-periode zag je dat meer en meer mensen de natuur opzochten. Toen was het bij vlagen veel te druk. Het wordt tijd dat Visdonk meegroeit.”

Wat er dan precies moet gebeuren? “Allereerst kijken we naar het Snolleven en het Katteven. Die historische wateren zijn ooit gedempt, waardoor alleen het Rozenven overbleef. Dat willen we terugdraaien.” Maar de partij heeft meer dromen. “Denk aan extra trim- en ruiterpaden, een klimbos voor kinderen en meer ruimte om te bezinnen in het Gedenkbos.”

De VLP vraagt het college om zich de komende tijd in te spannen voor de uitbreiding. Daarvoor zal na het reces eerst een concreet plan moeten worden opgesteld.