Roosendaal

39e editie van Jeugdronde in volle gang: ‘Beter dan op de bank liggen!’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Deelnemers klaar? Starten maar! Het startschot klinkt en een groep kinderen neemt het fietsend tegen elkaar op. Voor de 39ste keer vindt de Nationale Jeugdronde plaats. Zo’n 450 kinderen van 10 t/m 14 jaar oud fietsen zes dagen lang in en rondom Roosendaal.

Bij Cosun Beet Company in Dinteloord vindt woensdag de individuele achtervolging plaats. De deelnemers scheuren voorbij op hun fiets. “We zijn hier met z’n vieren een race aan het doen. Eerst moeten we een heuvel op en daarna racen we verder”, legt deelneemster Fleur uit.

Ik hou van fietsen en het is beter dan binnen gamen.

Ruben doet ook mee aan de achtervolging. Vol vertrouwen staan hij te wachten tot hij aan de beurt is. “Ik vind het spannend, maar wel heel erg leuk”, laat hij weten. “Ik hou van fietsen en het is beter dan binnen gamen.”

Voorzitter Tonny Testers spreekt, tot nu toe, over een geslaagde editie. “Het is wel de jeugdronde van de aanpassingen”, vertelt Testers. Door het slechte weer van afgelopen dinsdag moest er noodgedwongen een onderdeel worden afgelast. “Ook speelt het Nederlands Elftal. Hier hebben we ook rekening mee gehouden.”

Je ligt een keer niet thuis op de bank, maar we zijn lekker sportief bezig met z’n allen.

Voor de kinderen is het een leuk begin van de vakantie. “Ik ging niet op vakantie, dus ik vind het leuk dat ik nu met de Jeugdronde kan meedoen”, vertelt deelnemer Siem. Volgens Fleur is het een goede invulling van haar eerste vakantie week. “Het is de leukste week natuurlijk! Je ligt een keer niet thuis op de bank, maar we zijn lekker sportief bezig met z’n allen.”