Hoogerheide

4 arrestaties bij grote verkeerscontrole Hoogerheide

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

In Hoogerheide zijn dinsdag 4 mensen gearresteerd tijdens een grote verkeerscontrole. Ook zijn er auto’s in beslag genomen, tientallen boetes uitgeschreven en duizenden euro’s achterstallig belastinggeld geïnd.

Een grote verkeerscontrole in Hoogerheide heeft dinsdag flink wat opgeleverd. De controle was een samenwerking van de afdeling Handhaving van de gemeente Woensdrecht met de Nederlandse en Belgische politie, de belastingdienst en de Koninklijke Marechaussee.

Arrestaties en inbeslaggenomen auto’s

Het meest opvallende resultaat van de controle is dat er 4 mensen zijn gearresteerd. 2 van hen werden gezocht door de politie, 1 persoon moest nog DNA afgeven en 1 was illegaal in Nederland. De deurwaarders van de Belastingdienst hebben ter plekke 3 auto’s in beslaggenomen en in totaal ruim 5900 euro geïnd.

Daarnaast heeft de afdeling autoheffingen van de Belastingdienst nog eens bijna 7000 euro geïnd, onder andere voor het onterecht gebruiken van handelaarsplaten. Daar krijg je per kentekenplaat een naheffing op van 825 euro. Ook zijn er 35 boetes uitgeschreven voor verkeersovertredingen.

Scanauto ingezet

Tijdens de controle werd ook een auto gebruikt die kentekenplaten kan scannen met Automatic Number Plate Registration. Deze scanauto pikte 22 kentekens op, bijvoorbeeld van mensen die hun belasting niet hebben betaald.

De controle is dinsdag gehouden op 2 plaatsen in Hoogerheide: in de Doelstraat en op de Bunkerbaan. De instanties waren er samen bezig van 13.45 uur tot 21.00 uur.