West-Brabant

4 arrestaties voor dumpen drugsafval Roosendaalse Vliet

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De politie heeft 4 mannen gearresteerd voor het dumpen van drugsafval in de Roosendaalse Vliet. Ze worden er van verdacht dat ze op 29 juli vorig jaar zo’n 140 vaten met chemisch afval in het water hebben gegooid.

De eerste verdachten zijn al in november gearresteerd. In een schuur bij een woning aan de Fianestraat in Bergen op Zoom werd toen een drugslaboratorium gevonden. Een man van 34 uit Bergen op Zoom en een man van 57 uit Rucphen zijn diezelfde dag nog gearresteerd.

Er werd toen ook een tweede drugslab gevonden, aan de Weststraat in Bergen op Zoom. Of er verband is tussen deze laboratoria wordt nog onderzocht.

De derde verdachte werd op 4 februari gearresteerd in Amsterdam. Het gaat om een man van 35 uit Amsterdam. De man is verhoord en is na 2 dagen weer vrijgelaten.

De politie was ook op zoek naar een man van 43 uit Essen. Deze man is vrijdag 21 februari door de Belgische politie overgedragen aan de Nederlandse collega’s. Ook de Belg is een paar dagen lang verhoord. Hij is maandag weer vrijgelaten. Tegen alle 4 de mannen is proces verbaal opgemaakt.