Roosendaal

400 nieuwe bomen voor biodiversiteit in Roosendaal

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal begint deze week met het planten van 400 bomen. Dit is deels voor de vervanging van gekapte en gesneuvelde bomen. Maar ook een uitbreiding op het aantal bomen dat er al was.

Roosendaal wil meer groen in de gemeente. En heeft er voor gekozen verschillende boomsoorten te planten. Hierdoor zou de biodiversiteit groter moeten worden, dus een grotere mix van insecten, vogels en andere diersoorten.

233 bomen voor Kortendijk

In de wijk Kortendijk worden dit voorjaar 233 nieuwe bomen neergezet. Dat zijn vervangers van de bomen die gesneuveld zijn tijdens noodweer op 26 juli 2018. Er worden eerst nog 16 beschadigde bomen gekapt om ruimte te maken voor gezonde exemplaren. Dat de nieuwe bomen nu pas worden geplant, komt omdat er eerst nog opgeruimd moest worden. Ook is het voorjaar een betere tijd om bomen te planten.

169 bomen voor Kroeven en Tolberg

Er komen ook 169 nieuwe bomen in de wijken Kroeven en Tolberg. Voor een deel is dat ter vervanging voor bomen die de gemeente eerder heeft gekapt. Maar het is ook een uitbreiding: er komen meer bomen voor terug. Het herplanten gebeurt niet altijd op dezelfde plek als waar gekapt is. Het kan ook verderop in dezelfde buurt zijn. “Maar laat duidelijk zijn; voor iedere gemeentelijke boom die gekapt wordt, komt een nieuwe boom terug!” aldus de gemeente Roosendaal.