Roosendaal

Voetganger met traumahelikopter afgevoerd na botsing met scooter

Foto: Christian Traets Fotografie

Sven de Laet Sven de Laet

Op de Gastelseweg in Roosendaal zijn woensdagochtend een scooterrijder en een hardloopster in botsing gekomen. Daarbij raakten ze beiden gewond. De voetganger is met de traumahelikopter naar het Erasmus MC in Rotterdam gebracht. De vrouw op de scooter zou onder invloed zijn geweest van drugs.

De vrouwen waren rond 10.00 uur allebei op weg naar Roosendaal. Op de Gastelseweg kwamen ze met elkaar in botsing. De vrouw op de scooter is een 38-jarige Roosendaalse, de hardloopster is een vrouw van 62 uit Oud-Gastel. Ze raakten allebei gewond. De Roosendaalse is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw uit Oud-Gastel zou ernstig gewond zijn en zij is met de traumahelikopter naar Rotterdam gebracht.

De politie heeft een speekseltest afgenomen bij de vrouw uit Roosendaal. Daaruit bleek dat ze THC gebruikt zou hebben. THC zit onder andere in hasj en wiet. Om er zeker van te zijn dat de vrouw drugs gebruikt heeft, is er een bloedtest afgenomen. De uitslag van die bloedtest is er over ongeveer twee weken.