Roosendaal

46e uitreiking Gouden Bolhoed in Roosendaal

Foto: Archief IQ Aarmoei-nieke van Roosendaol

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

In Roosendaal stijgt de spanning: wie wint de Gouden Bolhoed en wordt opvolger van Martine van de Kar?

De Roosendaalse harmonie IQ Aarmoei-nieke maakt de winnaar van de Gouden Bolhoed bekend op de jaarlijkse presentatieavond, op maandag 25 februari. Het is de 46e keer dat de prijs wordt uitgereikt.

De Gouden Bolhoed gaat elk jaar naar iemand die veel doet of heeft gedaan voor het carnaval in Roosendaal. Vorig jaar is de Gouden Bolhoed gewonnen door Martine van de Kar.

Ludieke avond

IQ Aarmoei-nieke maakt van de uitreiking jaarlijks een verrassend feest. De harmonie belooft een ludieke avond vol sketches, politiek, cultuur en maatschappelijke thema’s. Met als vaste onderdeel de optredens van Mieke Spekman, Bert Mathijssen en de spreekstalmeesters.

Eige taol

Het thema van de presentatieavond is ‘Stadje mee un eige taol’. Het zal dan ook een eerbetoon zijn aan mooie Roosendaalse spreuken en gezegden, die dreigen te verdwijnen. Zoals het gezegde ‘Nuuwe takkebossebessems veege schòòn’. Of natuurlijk gezegdes met een knipoog naar het rivaliserende Bergen op Zoom: ‘Tullepetaonestad…? Baarege mee leut…!’

De presentatieavond van IQ Aarmoei-nieke wordt gehouden in Schouwburg De Kring, of zoals zij hem noemen, in De Kwakkelkooi. Het is op maandag 25 februari om 20.00 uur in de kleine zaal van Schouwburg De Kring in Roosendaal. De entree is gratis.