Hoogerheide

55.000 euro voor activiteiten volksgezondheid en jeugd

© Shutterstock

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Gemeente Woensdrecht gaat dit jaar 55.000 euro besteden aan activiteiten voor volksgezondheid en jeugd. Het geld gaat naar 25 initiatieven op het gebied van onder andere dementie, mantelzorg en sport- en spelactiviteiten voor jongeren.

Net zoals vorig jaar heeft de gemeente een uitvoeringsprogramma samengesteld met verschillende activiteiten. Een aantal succesnummers staat ook dit jaar op het programma. Zo is er weer een schoolbasketbaltoernooi en een veldrijcompetitie voor jongeren en krijgt de wekelijkse sportmix voor basisscholen een vervolg. Ook ‘trendy sport’ voor jongeren van 13 t/m 18 jaar en de sportinstuif voor kinderen en jongeren met een beperking staat opnieuw op de agenda.

Nieuwe initiatieven

Het uitvoeringsprogramma kent ook een aantal nieuwe initiatieven, zoals ‘zeilen met jonge mantelzorgers’, de theatervoorstelling ‘mantelzorg monologen’ voor professionals en een actieve bewegingsgame om 10 jaar jongerenwerk te vieren. Nieuw is ook het plan om een dementheek te ontwikkelen: een informatiepunt rondom dementie, gericht op alle leeftijden en met diverse materialen.

Voorlichting en preventie

Verder wordt vooral ingezet op voorlichting en preventie. Zo is er een sociale vaardigheidstraining voor jongeren, een programma bij echtscheidingen dat gericht is op jongeren en de ouders en ondersteuning bij opvoedthema’s. Ook wordt een cursus valpreventie gegeven en is er een training reanimeren voor jongeren.