Huijbergen

69e Ronde van Huijbergen: meer dan een rondje om de kerk

Foto: © Wielercomité Huijbergen

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Zondag 24 maart organiseert Wielercomité Huijbergen voor de 69e keer de Ronde van Huijbergen.

Het rondje om de kerk, ook wel rondje van de steenhoven genoemd, komt langs enkele mooie plekken van Huijbergen. Enerzijds gaat het door het vernieuwde dorpshart met de gezellige terrassen en anderzijds wordt het buitengebied aangedaan. “De ronde is een prachtige traditie en verdient alleen daarom om te blijven bestaan”, zegt Jeroen van Wezel secretaris van het Wielercomité. “Zolang wij de ronde kostendekkend kunnen organiseren, zullen wij de ronde laten verrijden.”

Plaatselijke favorieten

De gehele zondag staat in teken van de wielersport. Zowel de jeugdrenners als de volwassenen zullen het ‘rondje van de steenhoven’ rijden. De Ronde van Huijbergen heeft bovendien als een van de weinige criteriums in Nederland een wedstrijd van 100 km voor de elite/beloften renners. Het rennersveld heeft ook plaatselijke favorieten aan het vertrek, zoals wethouder Jeffrey van Agtmaal, Maarten de Nijs, Koen van de Klundert en Lars van der Poel.

Programma

De wielerdag begint om 10.00 uur met de jeugdcategorieën. Het startschot zal gegeven worden door wethouder Henk Kielman. Om 12.30 uur starten de nieuwelingen voor een wedstrijd van 40 km. De junioren vertrekken om 13.45 uur. Het startschot voor de elite/beloften is om 15.30 uur.