West-Brabant

7200 scholieren inenten in regio’s Roosendaal en Bergen op Zoom

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De GGD West-Brabant gaat 7200 tieners uit de regio’s Roosendaal en Bergen op Zoom inenten tegen meningokokkenziekte en baarmoederhalskanker.

Er zijn 2 verschillende groepen scholieren die ingeënt worden. De eerste groep bestaat uit meisjes die dit jaar 13 worden. Zij krijgen hun prik tegen baarmoederhalskanker. Jongeren van 14 tot 18 jaar krijgen een inenting tegen meningokokken ACWY.

Roosendaal

Scholieren uit de gemeenten Halderberge en Roosendaal zijn het eerst aan de beurt. Zij krijgen hun prik op 9 en 16 april in Sporthal In de Roos in Roosendaal. In totaal gaat het hier om 3550 jongeren.

Bergen op Zoom

Scholieren uit de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht krijgen hun prik op 15 en 17 april. Dat gebeurt in Sporthal de Boulevard in Bergen op Zoom. Hier worden 3650 jongeren ingeënt.

Kom op de fiets

Het wordt op alle inentingsdagen erg druk. De GGD vraagt daarom ook of de jongeren met de fiets willen komen of kunnen carpoolen. Als je meer wilt weten over de inentingen kijk dan op de website van de GGD West-Brabant of op de campagnewebsite ‘Deel dit niet met je vrienden’ van het RIVM.