Bergen op Zoom

80 jaar Maria Ommegang: volg de dankstoet live via ZuidWest TV

© Archief ZuidWest TV

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het was 15 augustus 1944 dat de Maria Ommegang voor het eerst door de straten van Bergen op Zoom trok. En al meer dan 40 jaar zendt ZuidWest TV de dankstoet en deels processie live uit. Ook dit jaar weer. De uitzending start zondag 30 juni om 15.30 uur op ZuidWest TV.

Kapelaan W. Ooijens beloofde tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de Heilige Maagd Maria om samen met de inwoners van Bergen op Zoom een dankstoet op te richten als Bergen op Zoom gespaard zou blijven. Zo is de Maria Ommegang ontstaan. Het thema dit jaar is ‘Ja, ik wil vrede’. Vertegenwoordigers en delegaties van verschillende Mariasteden lopen samen met speciale gasten en generaties aan deelnemers mee in de stoet. In totaal doen er zo’n zevenhonderd deelnemers mee.

Dit jaar wordt er door de crew van ZuidWest TV vanaf een andere locatie gefilmd. Namelijk vanuit de Van Dedemstraat. De uitzending start om 15.30 uur op ZuidWest TV. Snel het juiste kanaal weten? Bekijk dan ons frequentieoverzicht. Kijken via de livestream kan natuurlijk ook. Voorgaande jaren terugkijken kan via de uitzending gemist pagina van ZuidWest TV.