West-Brabant

Werkzaamheden uitgesteld: A4 blijft open tussen knooppunt Markiezaat en de grens

Bianca van Vugt

Rijkswaterstaat heeft de werkzaamheden aan de A4 uitgesteld. De snelweg zou vanaf vrijdagavond een lang weekend afgesloten zijn voor onderhoud aan het asfalt. De A4 zou dan dicht zijn vanaf de Belgische grens tot het knooppunt Markiezaat. Maar de werkzaamheden gaan niet door, omdat er te slecht weer verwacht wordt. Het is nog niet duidelijk wanneer Rijkswaterstaat alsnog nieuw asfalt gaat leggen op dat deel van de A4. Maar dat wordt hoogstwaarschijnlijk pas na de zomer.

Het plan was om drie dagen uit te trekken voor groot onderhoud aan het asfalt op de A4. De werkzaamheden zijn nodig tussen de Belgische grens en knooppunt Markiezaat. Hiervoor moet Rijkswaterstaat de snelweg een lang weekend afsluiten in de richting van Bergen op Zoom én Vlissingen. Niet alleen de snelweg A4 is dan afgesloten, maar ook de verbindingswegen er naar toe.

De werkzaamheden zouden beginnen op vrijdag 9 april om 21.00 uur en duren tot dinsdag 13 april 05.00 uur. Maar Rijkswaterstaat heeft het onderhoud uitgesteld vanwege de weersverwachting. Het belooft flink te gaan regenen. Vooral de dunne deklaag van het asfalt is daar gevoelig voor. Hierdoor kan de aannemer bij te veel regen niet garanderen dat de deklaag een goede kwaliteit krijgt. Het is nog niet duidelijk wanneer er dan wel aan dat stuk van de A4 gewerkt gaat worden. Rijkswaterstaat maakt de nieuwe datum later bekend, maar het zal hoogstwaarschijnlijk pas na de zomer zijn.

Deel dit op: