Roosendaal

A58 tussen Princeville en De Stok afgesloten: één rijrichting per weekend

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Rijkswaterstaat gaat onderhoud doen aan de snelweg A58 tussen de knooppunten Princeville en De Stok. In het weekend van 22 tot 25 januari gaat de weg dicht in de richting van Breda. Het weekend daarna, van 29 januari tot 1 februari, is de rijrichting naar Roosendaal/Bergen op Zoom dicht. Ook de tussenliggende op- en afritten en parkeerplaatsen zijn dan afgesloten voor verkeer.

Door: Bianca van Vugt

De snelweg A58 tussen Roosendaal en Breda gaat de laatste twee weekenden van januari op de schop. Rijkswaterstaat gaat onderhoud doen aan de geluidsschermen tussen de knooppunten Princeville en De Stok. Hiervoor worden de rijrichtingen om en om een weekend afgesloten.

Rijkswaterstaat gaat de begroeiing op en rond de geluidsschermen weghalen. Daarna kan ze de schermen controleren en opknappen. Het is de bedoeling dat de schermen er na de renovatie weer minstens tegen kunnen tot 2045.

De afsluitingen per weekend

Van vrijdag 22 januari tot maandag 25 januari gaat de A58 dicht in de richting van Breda. De weg is dan afgesloten tussen knooppunt De Stok en afrit 22 Zegge. Dat duurt van vrijdag 22.00 uur tot maandag 05.00 uur.

Het weekend daarna is de weg afgesloten in de richting van Roosendaal/Bergen op Zoom. De A58 is dan dicht tussen knooppunt Princeville en knooppunt De Stok. De afsluiting is dan van vrijdag 29 januari 22.00 uur tot maandag 1 februari 05.00 uur.

Omrijden over A17 en A16: 30 minuten extra

Het verkeer moet er rekening mee houden dat dan ook de tussenliggende op- en afritten afgesloten zijn. En ook parkeerplaatsen langs de route zijn dan dicht. Er zijn omleidingen via de A17 en de A16. Rijkswaterstaat geeft die omleidingen met borden aan. Je bent dan wel langer onderweg en moet rekening houden met een extra reistijd van zo’n 30 minuten.