Oudenbosch

Aad (90) in het zonnetje gezet door zijn tafeltennis­vereniging

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Aad Melissen uit Oudenbosch is door zijn tafeltennisvereniging Vice-Versa’51 flink verrast. Waar de leden normaal iedere woensdagmorgen samenkomen om een balletje te slaan en kopje koffie te drinken, stond deze ochtend nu in het teken van de negentigjarige Aad.

“Aad is een kerstkindje. Helaas konden we op zijn verjaardag niet met z’n allen samenkomen, maar doen we dat gezellig deze morgen”, vertelt medelid Adrie Buijs. Hij vindt het leuk om op zijn manier iedereen in het zonnetje te zetten waar het kan. “Ik vind dit leuk om te doen en zo blijf ik ook lekker bezig”, vervolgt Buijs.

In de zaal wordt er druk gesport, tot de jarige binnenkomt met zijn dochter en kleinzoon. De sporters verplaatsen zich naar de kantine waar koffie met gebak klaarstaat. Voor Aad is het één grote verassing. “Ik vind het fantastisch!”

Als gemeente zijn wij blij om te zien dat de ouderen ook nog harstikke fit willen zijn.

Aad is een voorbeeld vindt ook zijn medelid Buijs. “Sporten op onze leeftijd is ontzettend belangrijk. Bovendien hoe ouder de leden zijn hoe meer ervaring zij met zich meebrengen.” De vereniging bestaat nu nog vooral uit senioren. “Het oudste lid van de vereniging is 94 jaar en het ‘jongste’ lid is 65 jaar”, legt Buijs uit.

Wethouder Sharona Malfait van de gemeente Halderberge is ook aanwezig bij dit bijzondere moment. “Als gemeente zijn wij blij om te zien dat de ouderen ook nog hartstikke fit willen zijn”, vertelt een trotse wethouder.

De vereniging leeft ontzettend. Het samenkomen vinden de leden erg gezellig. “We doen het met én voor elkaar”, vertelt Buijs. Het samenhorigheidsgevoel is groot. Zo halen de leden elkaar op en gaan ze buiten het sporten om ook wel eens bij elkaar langs.

De gezelligheid vind ik erg belangrijk en het sporten komt er dan nog bij.

Aad vindt het erg fijn dat hij nog aanwezig kan zijn op de vereniging. Vooral het sociale aspect ervaart hij als zeer prettig. “De gezelligheid vind ik erg belangrijk en het sporten komt er dan nog bij”, grapt de negentigjarige.