Zevenbergschen Hoek

Vluchtende automobilist blijkt drugs in lichaam verstopt te hebben

Stockfoto van een politieagent met blauwe handschoenen en een zakje drugs

Afbeelding ter illustratie, gegenereerd met DALL·E 3

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Een 34-jarige man uit Frankrijk is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden op de A16 bij Zevenbergschen Hoek. Dat gebeurde nadat de politie de achtervolging op hem had ingezet vanaf de A58 bij de Wouwse Tol, omdat hij het stopteken negeerde. Bij aankomst op het politiebureau bleek alleen ook nog dat de man harddrugs in zijn lichaam had verstopt.

Surveillerende agenten zagen de auto afgelopen nacht over de A58 rijden. Ze wilden de auto en de twee inzittenden controleren. Daaraan gaf de bestuurder geen gehoor, en hij ging er met hoge snelheid vandoor.

Er werd een achtervolging ingezet. De auto reed eerst over de A17 richting Rotterdam, en daarna over de A16 richting Breda. Ter hoogte van Zevenbergschen Hoek hebben meerdere politieauto’s de vluchtende automobilist ingesloten.

In de auto zaten twee mannen. De Fransman was de bestuurder. Naast hem zat een 23-jarige man uit Tsjaad. De Fransman werd aangehouden voor opzettelijk verkeersgevaarlijk gedrag. Ook had hij geen geldig rijbewijs. En de man uit Tsjaad kreeg een bekeuring omdat hij zich niet kon legitimeren.

Gescheurd zakje drugs

Bij aankomst op het politiebureau kwam een nieuw probleem naar voren. De Fransman had namelijk zakjes harddrugs in zijn lichaam verstopt. Eén van die zakjes bleek stuk te zijn. Om te voorkomen dat de man een overdosis zou krijgen, is hij met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Er is gelijk gekeken of hij nog meer drugs in zijn lichaam had, dit bleek niet zo te zijn.

Vervolgens is de man weer meegenomen naar het politiebureau. Ditmaal op verdenking van het bezit van harddrugs. De drugs zijn in beslag genomen. Het gaat om enkele grammen heroïne en cocaïne. De man zit nog vast voor verder onderzoek en verhoor.