Woensdrecht

Aangepaste Boerendag tóch een spektakel: ‘Hier waren we aan toe’

Sven de Laet Sven de Laet

Het net even anders dan normaal, maar dat mocht de pret niet drukken: de Woensdrechtse Boerendag leverde ook dit jaar een hoop plezier tussen de hooibalen op. “Hartstikke leuk, hier keken we naar uit.”

Lang was het onzeker of het evenement ter ere van het leven op de boerderij dit jaar door kon gaan. Eind vorige maand kwam er toch goed nieuws. De Boerendag zou worden georganiseerd, met wat kleine aanpassingen hier en daar. Dat betekende géén horeca en livemuziek met tent, géén oude ambachten en géén maisdoolhof. “En toch maken we er een groot spektakel van”, werd toen al beloofd.

Dat werd het. Zaterdag trok de traditionele tractortocht door de gemeente Woensdrecht en zondag was het te doen aan de Reimerswaalweg. Daar kwamen hordes bezoekers langs voor de paardenshows, het ponyrijden, een ritje op de traptractors, een looproute door het maisveld en meer.

Je krijgt het weer dat je verdient.

Voorzitter Henk Roefs kijkt tevreden terug. “Samen met alle vrijwilligers waren we hier echt aan toe. Net als al die mensen die een kijkje kwamen nemen. En dan hielp het weer ook nog eens mee. Maar goed, je krijgt het weer dat je verdient.”