Hoogerheide

Aangifte criminaliteit nu ook anoniem mogelijk in Woensdrecht

Illustratie: Meld Misdaad Anoniem

Han Verbeem Han Verbeem

Ook de gemeente Woensdrecht sluit zich aan bij het project Meld Misdaad Anoniem (MMA). Burgemeester Steven Adriaansen heeft dinsdag gemeld dat Woensdrecht een samenwerkingsovereenkomst met MMA heeft gesloten. Inwoners kunnen, zonder hun identiteit bekend te hoeven maken, tips melden over criminaliteit of vermoedens daartoe. “Anonimiteit blijft gegarandeerd”, aldus Adriaansen. Wat er ook gebeurt.

Door: Han Verbeem

Het gebeurt maar al te vaak dat burgers iets zien of horen dat niet in de haak is. Ze kunnen getuige zijn van mogelijke criminele activiteiten of hebben het vermoeden dat personen zich bezighouden met zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Volgens burgemeester Adriaansen is er bij hen de vrees om aangifte of melding te doen bij de politie; uit angst dat ze te maken krijgen met wraakacties. Of mensen kunnen de gevolgen van een aangifte niet overzien als ze dat onder naam doen. Met Meld Misdaad Anoniem is deze vrees nu verleden tijd.

Aanpak georganiseerde criminaliteit

De gemeente krijgt vanaf nu ook de anonieme signalen door die van grote waarde kunnen zijn bij de aanpak van georganiseerde criminaliteit en de verwevenheid met de samenleving. Burgemeester Adriaansen stelt dat daarmee het beter mogelijk is om in te grijpen, in samenwerking met instanties als de Belastingdienst.

  • Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook online, 24 uur per dag via een beveiligde omgeving op: meldmisdaadanoniem.nl