Roosendaal

Aanhangerdieven melden zich niet: beelden naar politie gestuurd

Foto: © Facebook De Groene Loods Roosendaal

Maarten Elst Maarten Elst

De dieven die woensdagmiddag een aanhanger hebben gestolen bij tuincentrum De Groene Loods in Roosendaal hebben zich niet gemeld. De Groene Loods heeft daarom alsnog de politie ingeschakeld. Het tuincentrum had op Facebook een bericht geplaatst en de dieven 24 uur de tijd gegeven om zich te bedenken.

De diefstal van de aanhanger staat op beelden van bewakingscamera’s. Hierop is duidelijk te zien dat twee personen het terrein opreden, de aanhanger aan de eigen auto koppelden en vervolgens wegreden. Het tuincentrum zag de beelden en kon het kenteken van de auto achterhalen.

In een bericht op Facebook heeft De Groene Loods de daders opgeroepen zich vrijwillig te melden en de aanhanger terug te brengen. Daar kregen ze precies 24 uur voor. Anders zouden de bewakingsbeelden naar de politie worden gestuurd. De dieven hebben niets van zich laten horen. Daarom is de politie nu inderdaad ingeschakeld.

Tot nu toe brengt iedereen de aanhangers netjes terug

De aanhanger wordt gebruikt door klanten van de Groene Loods. Ze hebben drie aanhangers die klanten kunnen lenen als ze veel hebben gekocht, of te grote planten of zware spullen moeten vervoeren. Volgens eigenaar Carlo Bouman gaat dat al jaren goed. “Je moet daar ook een beetje vertrouwen in hebben. En iedereen brengt de aanhangers altijd netjes terug” Het is dan ook de eerste keer dat er een aanhanger gestolen is.

“Hij was nog nieuw ook,” vertelt Bouman. De gestolen aanhanger was pas vier weken oud. De dieven waren ook duidelijk geen klanten van De Groene Loods. Ze kwamen doelgericht het terrein oprijden, reden meteen naar de aanhanger en gingen er mee vandoor. De eigenaar weet dat de kans klein is, dat ie gevonden wordt. “Maar ik heb, na een paar gesprekken met de politie, toch nog wel een sprankje hoop dat ie terugkomt,” aldus Bouman.