Roosendaal

Aanleg glasvezel buitengebied Roosendaal stapje dichterbij

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De kans dat het buitengebied van Roosendaal volgend jaar glasvezel krijgt, is iets groter geworden. Aanleg van glasvezel is nodig om een snelle internetverbinding te kunnen maken. De gemeente Roosendaal is in gesprek met 5 bedrijven die interesse hebben de glasvezel aan te leggen. Dat blijkt uit antwoorden van burgemeester en wethouders op vragen van Roosendaalse Lijst en VLP.

Eén van de geïnteresseerde bedrijven heeft onlangs ook al een vergunning aangevraagd voor de aanleg van glasvezel. De gemeente Roosendaal is die aanvraag aan het beoordelen. Of en wanneer er ook echt glasvezel wordt aangelegd in het buitengebied, is nog steeds niet duidelijk. Dat blijft de keus en verantwoordelijkheid van de bedrijven zelf.

Aandringen

De gemeente wil wel aandringen bij de bedrijven om snel aan de slag te gaan als er vergunningen worden afgegeven. Ze verwacht dan ook dat er begin 2019 meer duidelijkheid gegeven zal worden door de glasvezelbedrijven.

Eind november ging de gemeenteraad van Roosendaal akkoord met de motie “Snel glasvezel buitengebied noodzakelijk”. Hierdoor kon de graafdiepte voor de kabels verminderd worden van 60 centimeter naar 40 centimeter. De gemeenteraad hoopte dat bedrijven het hierdoor aantrekkelijker zouden vinden glasvezel aan te leggen. Het lijkt er op dat het heeft gewerkt.