Bergen op Zoom

Aanleg zonnepark op Gemeentewerf start eind mei

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De gemeente Bergen op Zoom start eind mei met de aanleg van het zonnepark op de Gemeentewerf aan de Blankenweg. Er worden 500 panelen geplaatst.

Over belangstelling heeft Energie Coöperatie Bergen op Zon (ECB) niet te klagen. Binnen een jaar waren de plannen van het eerste zonnepark in de gemeente gerealiseerd. Iets meer dan 50 deelnemers hebben in totaal 500 panelen gekocht. Er is op het dak van de Gemeentewerf overigens plaats voor 600 zonnepanelen.

Groot succes

Omdat het zonnepark op de Gemeentewerf zo’n groot succes is, zijn er plannen gemaakt voor een tweede park. De gemeente heeft het dak van ontmoetingscentrum De Wittenhorst in Halsteren beschikbaar gesteld voor 385 panelen. Zonder enige promotie heeft ECB de helft van deze panelen inmiddels verkocht.

Zonparticipaties

Bij de twee projecten wordt er gebruik gemaakt van de postcoderoosregeling. Inwoners van de gemeente Bergen op Zoom kunnen op www.ec-boz.nl controleren of hun postcode in aanmerking komt. De inleg van particulieren wordt omgezet in zonparticipaties. Een zonparticipatie kost 500 euro. Het verwachte rendement ligt tussen de 5 en 6,5 procent. ECB blijft eigenaar van de zonnepanelen.