Geen regio geselecteerd

ABZ, CDA en VVD ondertekenen coalitieakkoord gemeente Woensdrecht

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De politieke partijen ABZ, CDA en VVD in de gemeente Woensdrecht hebben dinsdagmorgen op het gemeentehuis in Hoogerheide het coalitieakkoord ondertekend voor de periode 2018-2022. Het akkoord heeft de titel: ‘Samen door!’

De partijen willen onder andere de leefbaarheid en voorzieningen in alle kernen behouden, onderhoud van de openbare ruimte verbeteren en naar een hoger niveau tillen, Aviolanda verder uitbouwen en investeren in de jeugd van de gemeente Woensdrecht.  

Het beoogd college wil daarnaast graag blijven samenwerken met omliggende gemeenten in de regio, maar is tegen een fusie. Ook de lasten voor de burgers blijven op het huidige peil. De hondenbelasting wordt een doelbelasting en zal in stappen worden verlaagd.

Het coalitieakkoord zal nu verder worden uitgewerkt in een collegewerkprogramma. Hans de Waal, Lars van der Beek (beiden ABZ), Jeffrey van Agtmaal (CDA) en Henk Kielman (VVD) zijn de kandidaat wethouders. Op donderdag 31 mei zullen zij tijdens de raadsvergadering officieel worden benoemd.