Huijbergen

Accountant tikt Woensdrecht op vingers: apart budget nodig voor kunstgras Vivoo

V.V. Vivoo in Huijbergen (foto: Google Maps)

Han Verbeem Han Verbeem

De gemeenteraad van Woensdrecht trekt ruim anderhalf miljoen euro uit voor de aanleg van twee kunstgrasvelden en plaatsing van verlichting bij VV Vivoo, aan de Bergsestraat in Huijbergen. Daarnaast stort de gemeente Woensdrecht acht ton in een reservefonds, om toekomstige onkosten voor het sportpark de dekken, zo heeft de raad donderdag unaniem besloten. Het afzonderlijke investeringsbudget is nodig, nadat de accountant de gemeente op de vingers had getikt.

Het oorspronkelijke plan uit 2022 voorzag in de aanleg van een natuurgrasveld en een kunstgrasveld. Na gesprekken met het bestuur van VV Vivoo heeft het Woensdrechtse college dit aangepast naar twee kunstgrasvelden, en het clubgebouw maakt geen deel meer uit van het project. In mei ging de Woensdrechtse raad akkoord met de grondexploitatie voor het sportpark, maar is vervolgens teruggefloten.

Niet in exploitatie

Inmiddels blijkt dat de gemeenteaccountant niet akkoord kan gaan met het onderbrengen van de kosten voor het clubgebouw, kunstgrasvelden en verlichting in deze exploitatie. Hierdoor is een apart investeringsbudget voor de bekostiging van deze onderdelen noodzakelijk, maakte de accountant de Woensdrechtse raadsleden duidelijk tijdens de afgelopen financiële commissie.

Goed voetballen

Het besluit gaat zonder veel moeite langs de raad. “We hopen dat veel spelers terug zullen keren naar Vivoo”, merkt Marleen Machielsen-Goyvaerts op – zelf woonachtig in Huijbergen: “Bij ons kan goed gevoetbald worden.” De VVD wil vooral vaart maken met de sportvoorzieningen, zegt Marius Bakker: “We hopen dat we zo snel mogelijk de schop in de grond gaat, Vivoo heeft al lang genoeg moeten wachten.” John Mathiijssen (AKT) spreekt van een financiële correctie.

Voet bij stuk

Wethouder Van Agtmaal bestrijdt dat het college een fout zou hebben gemaakt; de lokale bewindsman constateert dat andere gemeenten wél deze uitgaven in de grondexploitatie kunnen onderbrengen. Maar accountant Tilly Berk houdt voet bij stuk. “Anders volgt er geen goedkeuring”, merkt de wethouder op.