Heerle

Achtervolging met ruim vijftien politie­voertuigen eindigt in weiland bij Heerle

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Zaterdagavond kwam een spectaculaire achtervolging tot een einde in een weiland aan de Westelaarsestraat bij Heerle. Twee verdachten zijn daarop gearresteerd. De politie zette meer dan vijftien politievoertuigen en zelfs een politiehelikopter in om een voertuig te onderscheppen.

De aanleiding voor de achtervolging is waarschijnlijk een poging tot het onklaar maken van een verkeerscamera met automatische kentekenplaatherkenning. Veel wil de politie er niet over kwijt.

Door stalen hek

De achtervolging begon naar verluidt op de A4 nabij de grensovergang Zandvliet. Bij Heerle nam de bestuurder de afrit van de A58 en reed vervolgens een doodlopende weg in die uitkwam op een boerderij. De bestuurder reed door een stalen hek en afrastering, waarachter een kudde schapen liep. De dieren bleven daarbij ongedeerd. In het weiland konden de agenten de twee inzittenden van het voertuig aanhouden, waarna ze naar het politiebureau zijn overgebracht.

Auto’s vast in weiland

Niet alleen de verdachte raakte met zijn auto vast in het drassige weiland. Ook een aantal politiewagens kwamen in eerste instantie niet meer weg. Met hulp van de boer zijn de voertuigen uit het weiland getrokken. Een bergingsbedrijf heeft de beschadigde auto van de verdachten afgevoerd