Woensdrecht

Adriaansen ‘gelukkig’ met uitkomst controle De Kooi 

Herbert Kats Herbert Kats

Op industrieterrein De Kooi in Hoogerheide is dinsdag een grote handhavingsactie gehouden. Kernpunt was het speuren naar tekenen van ondermijnende activiteiten. Dat die niet zijn gevonden stemt burgemeester Steven Adriaansen gelukkig, laat hij weten.

Bij de controle van gemeente, brandweer en politie zijn meerdere gesprekken met ondernemers gevoerd en werden 95 panden gecontroleerd. “Het positieve beeld van industrieterrein De Kooi, dat we al hadden van een eerdere integrale handhavingsactie, is ook nu weer bevestigd. Het is een industrieterrein met goede en toongevende ondernemers. Inmenging van criminele activiteiten zou het gezonde vestigingsklimaat voor deze bedrijven behoorlijk kunnen aantasten”, klinkt het over de drijfveer voor de actie.

Extra alert

Doel van de actie was ook om eigenaren én gebruikers van panden extra alert te maken. ,,Fijn dat ondernemers dit ook weten te waarderen. Ondermijning verdient ieders continue alertheid, maar vooral ook van ondernemers die dagelijks op het industrieterrein aanwezig zijn”, is de boodschap.

Bij zogeheten ondermijning vervagen de grenzen tussen ‘bovenwereld’ en ‘onderwereld’. Criminele organisaties halen vaak grote winsten met illegale teelt van hennep en de productie van synthetische drugs. Dat geld wordt vervolgens dan geïnvesteerd in legale branches (horeca, vastgoed). Ondermijning kan zo ook voor gewone ondernemers gevaar en zelfs schade opleveren.