Bergen op Zoom

Adrianohuis is bijna klaar, eerst verbouwen en personeel werven

Redactie Redactie

Het Adrianohuis in Bergen op Zoom is bijna klaar voor gebruik. De officiële opening van het verzorgingshuis voor mensen met een verstandelijke beperking staat gepland in april volgend jaar, maar er moet nog wel genoeg gebeuren voor het open gaat.

Initiatiefnemers Farid El-Khassim en Jelle Gillissen zijn druk bezig met het werven van het meest geschikte personeel. “We willen graag mensen hebben waarbij het zorgbloed door de aderen stroomt. Iedereen die in de zorg werkt of heeft gewerkt kan solliciteren bij ons”, zegt Farid. Daarnaast wordt er nog druk verbouwd in de voormalige kinderopvang. “We zijn pas net begonnen met slopen”, vult Jelle aan. Eind maart moeten er 20 appartementen van ongeveer 33 vierkante meter gerealiseerd zijn. Ook moeten er ruimtes komen voor het personeel en voor de gezamenlijke activiteiten.

Ligging

De ligging van het Adrianohuis is volgens El-Khassim en Gillissen ideaal. “Er zit een medischcentrum om de hoek en er komen ouderen naast ons wonen. Met beiden willen we samen gaanwerken. Samen met de ouderen activiteiten doen”, gaat El-Khassim verder. Alle kamers in het huis worden voorzien van een badkamer, klein keukentje, slaapkamer en een woonkamer. De gemeenschappelijke ruimte wordt ook voorzien van een keuken, waar de bewoners samen kunnen eten.

Werk

Het huis kan in principe een leven lang een plek bieden voor een cliënt maar mocht iemand klaar zijn om op zichzelf te wonen, dan wordt daarnaar gekeken. Alle bewoners gaan overdag naar hun werk of dagbesteding. Om ze daarmee te helpen wordt er met ze gesproken. Zo worden en blijven ze gemotiveerd om daadwerkelijk naar het werk te gaan. “Na het werk of dagbesteding kunnen de bewoners gaan sporten of ze komen gelijk terug naar hier. Het moet echt een thuis voor ze zijn”, aldus El-Khassim.