Hoogerheide

Adrie van der Poel fietst Chasin the Sunset voor Titurel

Foto: Pixabay

Han Verbeem Han Verbeem

Adrie van der Poel, de vroegere profwielrenner en meervoudig kampioen veldrijden, gaat eind juni de driedaagse wieleruitdaging ‘Chasin the Sunset’ aan. Hij doet dit samen met Jan Prop, mede-bestuurslid van de naar Van der Poel vernoemde Grote Prijs. Zij rijden mee om geld in te zamelen voor het goede doel: Stichting Tuturel in Putte.

Door: Han Verbeem

De rit gaat van Kapellen (B), de huidige woonplaats van Van der Poel, naar het Franse Saint-Leonard-de-Noblat. Dat is de woonplaats van wijlenprofrenner Raymond Poulidor, bijgenaamd Poupou en Eeuwige Tweede. Poulidor was schoonvader van Adri en tevens opa van Adri’s zoons Matthieu en David van der Poel. Ook zij hebben inmiddels hun sporen en kampioensmedailles verdiend.

Ultieme uitdaging

Chasin the Sunset omvat drie loodzware etappes van elk 300 kilometer – op 24, 25 en 26 juni. Het fanatieke wielertweetal gaat daarbij de ultieme uitdaging aan: “Waarbij je je grenzen verlegt en maar één doel hebt: elke dag samen finishen vóór zonsondergang.” Daarnaast hebben Adrie en Jan samen met hun fietsbuddy’s het doel om door hun fietsprestatie zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Titurel. Dat is een zorginstelling voor jongeren met een beperking. Prop zal samen fietsen met buddy en oud-wielrenner Huub Kools. De fietsbuddy van Van der Poel is nog niet bekend. Chasin the Sunset geldt als alternatief voor Uniek Fietsen, het side-event van de Grote Prijs die jaarlijks in juni wordt verreden. Uniek Fietsen kan door Covid19 dit jaar niet doorgaan.