West-Brabant

Advies RIVM aan Brabanders: Niet lekker? Blijf Thuis!

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Brabanders wordt dringend verzocht thuis te blijven als symptomen lijken op de verschijnselen van het coronavirus. Vrijdagavond heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) een advies gepubliceerd, specifiek gericht aan inwoners van onze provincie.

Verkoudheid, hoesten of koorts? Het RIVM vraagt je dan als inwoner van Noord-Brabant thuis te blijven en uit te zieken, of op z’n minst sociale contacten te beperken. Er geldt voor deze provincie blijkbaar een bijzondere situatie. Het is tot nu toe lastig om te achterhalen hoe het coronavirus zich in Noord-Brabant verspreidt. 

Van de meeste Nederlandse patiënten met een coronavirus-besmetting is bekend waar ze die opliepen: veelal in Italië. Voor de Brabantse gevallen geldt dat overwegend niet. Mogelijk is de carnavalsperiode hier debet aan. Het RIVM is direct een onderzoek gestart.

Tips

Het RIVM begint op zaterdag 7 maart met steekproeven in de provincie om te achterhalen in hoeverre het virus zich hier verspreid heeft en mogelijk zelfs hoe. Voor wie mogelijk besmet is, heeft het instituut een aantal tips: werk zo veel mogelijk thuis, ga niet op bezoek bij anderen of naar drukbezochte plekken. Als je toch naar buiten moet, probeer dan afstand te bewaren om het risico op besmetting te beperken. Als klachten verergeren is het zaak de huisarts zo snel mogelijk in te seinen.

Voor zorgpersoneel is op de RIVM website een aangepast advies beschikbaar.

Bron: RIVM – Afbeelding: Pixabay