Roosendaal

Afdeling Bravis ziekenhuis Roosendaal getroffen door corona

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Bravis heeft één afdeling van het ziekenhuis in Roosendaal moeten afsluiten, omdat zowel patiënten als personeel besmet zijn geraakt met het coronavirus. Om welke afdeling het gaat wil het ziekenhuis nog niet zeggen.

Door: Hans-Jorg van Broekhoven

Volgens een woordvoerder is de bron een patiënt die om een heel andere reden werd opgenomen maar corona bleek te hebben. Er is meteen een intern onderzoek gestart om de risico’s en verdere besmettingen in kaart te brengen. De testresultaten zijn nog niet bekend.

Het heeft zich beperkt tot die ene afdeling, meldt de zorginstelling. Daarom volstaat het om alleen die gesloten te houden. De rest van het ziekenhuis kan gewoon open blijven. Morgen volgt een uitgebreider persbericht met meer info, is toegezegd. Volgens een bron van onze redactie zou het gaan om ongeveer 20 patiënten en 25 zorgmedewerkers op een interne afdeling.

UPDATE, 22 januari 15.40 uur: Bravis heeft vrijdagmiddag laten weten dat het de afdeling Interne Geneeskunde / Oncologie betreft. Die is in quarantaine gegaan en gesloten. Het betreft 21 patiënten en 38 medewerkers. De klachten zouden meevallen bij de meesten. Het gaat niet om de Britse variant. Twee patiënten zijn wel zieker geworden als gevolg van de besmetting. Ook kan de overige zorg gewoon doorgaan, aldus bestuursvoorzitter Bianka Mennema. De betreffende afdeling zou volgende week weer open moeten kunnen.