Heerle

Afgezette carnavalsprins Heerle blijft verbaasd over gang van zaken

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Enige dagen geleden werden de carnavalsliefhebbers van Heerle opgeschrikt door een bericht van Ruben Koevoet. De inmiddels voormalige prins van het Puitelaands carnaval was enige dagen daarvoor uit zijn functie gezet door het bestuur van Stichting Kindercarnaval Heerle. Het kwam hem koud op het dak vallen, zegt hij, maar volgens de carnavalsclub kan dat bijna niet.

In een persbericht van 23 juni, opgesteld na een ledenvergadering een avond eerder, komt het bestuur van Stichting Kindercarnaval (SKCH) met een verklaring. Het wordt een ‘moeilijke beslissing’ genoemd, dat recente verzoek aan prins Ruben I van Puitelaand om zijn functie neer te leggen. Hij wordt ook uitvoerig bedankt en geprezen om zijn inzet. Toch vindt het bestuur dat de gang van zaken onvermijdelijk was.

Ruben had eerder de rol van Puite pliesie en heeft die rol zeven jaar prima vervuld. In zijn rol als prins liep het minder goed, aldus het bestuur. Ze hebben het drie jaar aangezien maar nu toch een knoop doorgehakt. Hij kon het eigenlijk zelf ook niet echt aan, aldus het persbericht, en de communicatie verliep steeds lastiger. Er kwamen zowel extern als intern opmerkingen binnen, met als belangrijkste conclusie dat hij niet serieus werd genomen. Intern zou er zelfs een ‘motie van wantrouwen’ ingestuurd zijn door wat leden, kort voor de laatste carnaval.

‘Unaniem besluit’

Opgeteld zag het bestuur geen andere mogelijkheid meer dat hem te vragen zijn prinsenpak in te leveren, een unaniem besluit volgens het schrijven van secretaris André Timmermans. Het nieuws zou maandagavond 22 juni aan de leden bekend gemaakt worden tijdens een vergadering, maar dat liep anders. Eind vorige week kwam het al naar buiten. De organisatie betreurt die gang van zaken en het beeld dat zo ontstond.

Kritiekpunten zijn nooit besproken

Zelf houdt Koevoet een heel ander beeld bij de hele gang van zaken. Hij reageert kort op het persbericht van SKCH: “Ik heb m’n bedenkingen bij het bestuur. We hebben natuurlijk wel eens zaken besproken die anders konden, maar dan ga je ervan uit dat het daarmee ook is afgedaan.”

Zelfs tijdens het gesprek van vorige week zijn meerdere punten die in de persverklaring als argumenten genoemd worden niet besproken, beweert hij stellig. Ook van de interne ‘motie van wantrouwen’ wist hij niets. Maar het maakt voor hem niet meer uit, de ex-prins wil verder met zijn leven en hoopt dat het carnavalsfeest in Heerle vol positieve energie blijft voortbestaan. Wat hem betreft wél met een nieuw bestuur, dat het vertrouwen heeft van álle leden. Verder viert hij z’n eigen feestje wel; “De confetti zit me in het bloed, dus ik ga er gewoon weer iets moois van maken.” Hij overweegt zelfs een eigen carnavalsplaat uit te brengen.