Roosendaal

‘Afscheidsreceptie’ Van Midden in De Kring

De grote zaal in schouwburg De Kring

De grote zaal in schouwburg De Kring (foto: De Kring Roosendaal)

Herbert Kats Herbert Kats

Roosendaal viert op donderdag 30 mei het afscheid van burgemeester Han van Midden met een bijzondere raadsvergadering in De Kring. “Een soort receptie”, lacht schouwburgdirecteur Jan-Hein Sloesen.

Voor deze gelegenheid is de grote zaal gereserveerd. De gemeente wil er een warm afscheid van maken voor de voortijdig vertrekkende burgemeester. Speciaal voor zijn afscheid komt de raad bijeen in de schouwburgzaal.

“Dat zal gebeuren in een bijzondere, maar eigentijdse, raadsvergadering met aansluitend een informeel en gezellig samenzijn”, laat de gemeente weten. Die bijeenkomst begint om 19.30 uur. Aansluitend is publiek welkom.

“Of zoiets eerder in De Kring is gedaan durft Sloesen niet te zeggen. “Het is wel de eerste burgemeester die ík zie vertrekken. Toen hij kwam was ik er ook zelf net.”

Band met burgemeester

Eigenares Yonne Siemons van cafe Jaxx in de Molenstraat reageert verbaasd op de aankondiging. ,,De band met de burgemeester is er zeker! Maar de mensen hier weten van niks. Dat ligt niet aan hem, maar aan de gemeente. Maar wij zijn blij met deze burgemeester geweest. Voor het eerst voelde ik me serieus genomen.” Ondanks de drukte met haar zaak hoopt ze even tijd te maken om Van Midden gedag te zeggen.

Koffie

Bianca Ruitenberg had met haar buurtcomité  regelmatig contact inzake de overlast op de Gastelseweg. Ook zij was zich niet bewust van een afscheid in de schouwburg. Maar ze heeft een heldere reden om dat niet in te plannen. “De burgemeester heeft beloofd dat hij bij ons nog koffie komt drinken voor hij gaat.” Gewoon bij iemand thuis. “Nee, niet in een café, want dat hebben we hier niet meer. Hebben we ook geen overlast van dronken mensen”, lacht ze.

Een directe buurtgenoot van de burgemeester kent zijn woonsituatie goed. Hij bevestigt dat veel omwonenden compassie het gezin hebben omdat hun huis stevige beveiliging moest krijgen. Daar werd in hun ogen de buurt echter wel veiliger en rustiger door en verminderde de directe overlast. “En toch stonden de dealers soms nog voor de deur.”

Aanmelden voor de afscheidsreceptie in De Kring kan tot 10 mei.