Geen regio geselecteerd

‘After school work-out’ voor jongeren in Roosendaal

Redactie Redactie

Tijdens verschillende persconferenties benadrukte minister van volksgezondheid Hugo de Jonge dat het belangrijk is om tijdens de lockdown voldoende te bewegen. Dat geldt ook voor de jeugd. Daarom organiseert sportorganisatie Aleco een ‘after school work-out’ voor jongeren. Na een hele dag naar een beeldscherm kijken, kunnen jongeren tussen de 12 en 18 jaar na school naar sportpark Vierhoeven komen om daar samen te sporten in de buitenlucht.

Door: Jerom Huijskens en Janneke Verbeem

De ‘after school work-out’ is opgezet door sportorganisatie Aleco. De gemeente Roosendaal is aangehaakt op het activiteitenprogramma om jongeren zo meer bezigheden te bieden tijdens de lockdown. Eerder vonden er al graffitiworkshops en een militaire training plaats voor jongeren. Nu is er een work-out om ze extra beweging te geven. 

Achter het scherm weg

Chelsey Heijen is professioneel boksster en is één van de trainers tijdens de work-out. Zij vertelt waarom Aleco de gemeente benaderde met dit initiatief. “Je ziet nu veel in het nieuws: jongeren die depressief raken en te weinig beweging krijgen, omdat ze niet meer buiten komen. Daarom wilden wij hen deze work-out bieden. Als wij dat probleem kunnen voorkomen door ze een aantal dagen in de week een uur per dag te laten sporten, is dat beter voor de jeugd en beter voor Roosendaal.”

Een van de kinderen die er woensdagmiddag bij was, is Jurre. Hij vindt dat er veel voordelen zijn van de work-out. “Normaal doe ik aan freerunning en zit ik op de scouting, maar door corona kan dat niet doorgaan. Ik vind het heel leuk om nu buiten te kunnen sporten. Ik krijg frisse lucht en ik ontmoet andere kinderen. Heel leuk dus!” 

Meedoen?

Kinderen tussen de twaalf en achttien jaar kunnen zich gratis opgeven bij Aleco. De ‘after school work-out’ vindt plaats van maandag tot en met donderdag van 16.00 tot 17.00 uur op sportpark Vierhoeven in Roosendaal.