Roosendaal

Aftrap Opschoondag in Roosendaal op de Watermolen

Redactie Redactie

Vrijdag en zaterdag zijn er in de gemeente Roosendaal de Opschoondagen. Vrijdagochtend werd de actie afgetrapt op Basisschool De Watermolen.

De opschoonactie Roosendaal Schoon die tweejaarlijks georganiseerd wordt, vindt dit jaar plaats op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart. Ruim 2100 scholieren en bewoners doen mee aan deze actie. Een aantal deelnemers zijn te vinden op Basisschool De Watermolen, waar de aftrap werd gegeven voor de opschoonactie.

Vrijdagmorgen werden om 09.00 uur de leerlingen van Basisschool De Watermolen klaargestoomd om de wijk schoon te maken. Door een Ren-Je-Rotspel en zwerfvuilgymnastiek raakten zij direct enthousiast. Daarna was het moment daar om het schoolplein en de wijk schoon te maken.

In Roosendaal doen 17 basisscholen mee aan de opschoonactie Roosendaal Schoon. Aan Roosendaal Schoon zit ook nog een wedstrijd verbonden voor de deelnemende scholen. Vooraf is hen gevraagd hoeveel kilo afval zij verwachten op te halen. De school die het dichtst bij het aantal geschatte kilo’s zit, krijgt namens de gemeente en AlleeWonen een verrassing. Op deze manier wordt de jeugd bewuster gemaakt van afvalscheiding en het opruimen van het afval.  

Bekijk hieronder de reportage:

{webpage_link type=video id=4263}