Hoogerheide

Afvalinzameling Woensdrecht zet verdere stappen

Redactie Redactie

De gemeente Woensdrecht zet stappen in de afvalinzameling. Alle containerparken (plastic, glas, textiel) zullen volgend jaar ondergronds gemaakt worden. Dit wordt gedaan om het straatbeeld mooier te maken en om inzameling van deze stoffen te bevorderen. Ieder huishouden ontvangt een extra tik om gebruik te maken van de milieustraat.

”Samen met Saver werken we al jaren als gemeente aan het terugdringen van de hoeveelheid restafval. Er zijn al grote stappen gezet, maar nog altijd produceren we veel restafval”, vertelt Wethouder Van Agtmaal. ”Er is nog veel winst te behalen door beter afval te scheiden. Het is belangrijk dat herbruikbare stoffen als plastic, glas en textiel apart ingezameld worden, zodat er heel weinig afval overblijft dat daadwerkelijk in de restcontainer verdwijnt om verbrand te worden”.

Naast het ondergronds inzamelen, is er nog een wijziging op het gebied van afval. Inwoners van de gemeente Woensdrecht mogen volgend jaar niet 2 keer, maar 3 keer gratis naar de milieustraat. ”Wanneer u aan het verbouwen bent, of om een andere reden extra restafval heeft, dan kan de extra tik voor de milieustraat erg handig zijn. Vergeet u echter ook niet dat hier ook veel spullen gratis naartoe gebracht kunnen worden. Denk u hierbij aam: groenafval, metaal, papier, autobanden, glas, herbruikbare huisraad, elektrische apparaten, gebruikt frituurvet en plastic verpakkingsafval”, legt Wethouder Van Agtmaal uit.