Hoogerheide

Agenten betrappen Groningse drugsdealer in Hoogerheide

Handboeien, wapenstok en portofoon op motorkap van politiewagen

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De politie heeft vrijdagavond in Hoogerheide een man van 21 uit Groningen gearresteerd. De man had meerdere zakjes drugs in een tas en in zijn auto liggen. Bewoners zagen de verdachte meerdere keren door de wijk rijden en vertrouwden het niet. Ze waarschuwden de politie, die hierdoor de man kon betrappen.

Agenten troffen de man uit Groningen in de Sondermanlaan in Hoogerheide. “Bij controle gedroeg de man zich zenuwachtig en viel het een van dienders op dat hij mogelijk iets probeerde te verstoppen,” zo laat de politie weten. Toen de Groninger zijn identiteitsbewijs uit zijn tas haalde, dacht één van de agenten drugs te zien zitten. “De tas werd geopend en er kwamen inderdaad verschillende zakjes en zogenaamde ponypacks met vermoedelijk cocaïne tevoorschijn,” aldus de politie. De man is gearresteerd op verdenking van drugshandel.

Daarna hebben de agenten de auto van de man doorzocht. Ook daar vonden ze verschillende zakjes drugs, cocaïne en hasj. Er lag ook een flinke som contant geld in de auto. En de verdachte had ook een sleutel bij zich van een tweede auto. Die stond vlakbij geparkeerd. De agenten hebben ook die auto doorzocht, maar daar is niets gevonden.

De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. De drugs en de auto zijn in beslag genomen. En de officier van justitie heeft opdracht gegeven de auto verbeurd te verklaren.