Hoogerheide

AKT wil zwemles op scholen terug en vraagt gemeente Woensdrecht onderzoek te doen

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De lokale partij Alle Kernen Troef wil in de gemeente Woensdrecht de zwemlessen terugbrengen op scholen. En ook op de buitenschoolse opvang zouden kinderen op zwemuitje moeten kunnen. AKT wil kinderen meer laten sporten én hun zwemveiligheid verbeteren. De partij gaat hierover een motie indienen bij de komende gemeenteraadsvergadering, op 29 september. AKT wil dat de gemeente onderzoekt hoe scholen, ouders, zwembaden en kinderopvang denken over zwemlessen.

Alle Kernen Troef wijst er in de motie op, dat de gemeente Woensdrecht op meerdere fronten probeert jongeren te laten sporten. En dat “zwemveiligheid van groot belang is voor iedereen in de gemeente Woensdrecht”. Ook zou de wethouder eerder dit jaar al bereid zijn geweest om bij basisscholen te peilen of ze weer zwemles zouden willen geven.

Het zwemonderwijs is ruim tien jaar geleden wegbezuinigd. Maar volgens AKT staat de gemeente Woensdrecht er nu financieel veel beter voor. De partij roept de gemeente daarom op om te onderzoeken hoe groot de behoefte is aan zwemles. En dan niet alleen bij scholen en zwembaden, maar ook bij ouderraden, medezeggenschapsraden en opvangorganisaties.

AKT-fractievoorzitter John Mathijssen zou de resultaten van zo’n onderzoek graag vóór de kerstvakantie hebben. Want dan zou er nog tijd genoeg zijn om alles te regelen voor het schooljaar 2023/2024.