Heerle

Al ruim 70 aanmeldingen voor garagesale in Heerle: ‘Gaan voor het record’

Tijdens de vorige edities stonden de straten van Heerle al bomvol tweedehands spullen.

Sven de Laet Sven de Laet

De inwoners van Heerle kunnen hun zolders weer afstruinen naar spulletjes die een tweede leven verdienen. Want na een jaar afwezigheid, wordt zondag 12 september voor de vierde keer de grote garagesale georganiseerd. “We zitten al over de zeventig aanmeldingen.”

Het idee ontstond ooit in België, vertelt organisator Ruben Koevoet. “De twee dames die het evenement hiernaartoe hebben gehaald, zagen dat het bij onze zuiderburen al heel populair was. Toen hebben ze het hier ook een keer geprobeerd.” Dat bleek geen onaardig plan. “Het idee dat je vanuit je eigen huis spulletjes kunt verkopen, sloeg meteen aan bij de dorpsgenoten.”

Na drie succesvolle edities, kon de rommelmarkt vorig jaar niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. “Toch was het dit jaar niet heel spannend. Het is natuurlijk een buitenevenement, verspreid over een heel groot gebied. En we vermelden overal dat mensen genoeg afstand van elkaar moeten houden.”

Het record was 78. Ik vermoed dat we nog wel over dat getal heen kunnen.

De voorbereidingen zijn in ieder geval veelbelovend. “We hebben al meer dan zeventig aanmeldingen. Het record was 78. De ervaring leert dat er de laatste weken nog een hoop mensen bijkomen, dus ik vermoed dat we nog wel over dat getal heen kunnen.”

En er is dit jaar een primeur. “De voorgaande jaren konden mensen uit het buitengebied zich ook al aanmelden”, legt Koevoet uit. “Alleen we kregen als feedback dat het daar een stuk rustiger bleef dan in de dorpskern. Nu hebben we in dorpshuis De Schalm plekken ingericht voor de verkopers uit het buitengebied. We verwachten dat zij het nu ook een stuk drukker krijgen.”

Wie zich nog aan wil sluiten bij de garagesale, kan zich tot en met het einde van de week inschrijven.