Ossendrecht

Aldi-pand Ossendrecht wordt koopjesmarkt met 1001 artikelen

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Vanaf eind van deze maand zijn er 1001 verschillende artikelen te koop in het voormalige Aldi-pand in Ossendrecht. De winkelruimte staat sinds het vertrek van de grootgrutter leeg en wordt nu het onderkomen van de Koopjesmarkt.

Het is de inwoners van Ossendrecht niet onopgemerkt gebleven dat er iets aan de hand is in het pand aan de Cichorei. Regelmatig stopt een voorbijganger om even door de ruiten te gluren. Mensen die dat doen zien dan een stuk of veertig marktkramen van organisatiebureau Euromarkt St .Christoffel, het bedrijf van Conny Brekelmans. “De week voor kerst hebben we zitten praten met Ludo van Oefelen. Hij vind het toch wel heel jammer dat het pand van de Aldi nog steeds leeg stond. Hij vroeg of wij er iets meer konden”, zegt ze.

Ze was niet gelijk enthousiast, geeft ze eerlijk toe. “Wij zijn een organisatiebureau voor het organiseren van markten buiten. We hebben eigenlijk nog nooit iets binnen gedaan. Na wat gebabbeld te hebben bracht Ludo ons toch in contact met de eigenaar van het pand, de heer Jack van der Poel.”

Nieuwe artikelen

De eerste editie vind plaats op 27 en 28 januari. Ook op 24 en 25 februari en 16 en 17 maart kunnen mensen shoppen in Ossendrecht. “We gaan het eigenlijk als een soort van shop in shop opengooien met alleen nieuwe artikelen. Het enigste grote verschil met de shop in shop is dat er geen centrale kassa is. De deelnemers mogen zelf bij hun producten tekst en uitleg geven.”

Naast marktkooplui komen er veel lokale en regionale ondernemers. Winkeliers en mensen met een webshop bijvoorbeeld. Volgens Brekelmans is er voor ieder wat wils te vinden. “We hebben op alle leeftijd gegokt. Je vindt er straks van speelgoed voor kinderen tot sloffen en parfum. Er is eigenlijk van alles te koop.”

De koopjesmarkt met 1001 artikelen onder één dak gaat op 27 januari voor het eerst open om negen uur ‘s ochtends.