Roosendaal

Alex Raggers stapt over van D66 naar de VLP

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het Roosendaalse gemeenteraadslid Alex Raggers is van D66 overgestapt naar de VLP. Dat heeft de VLP woensdag bekend gemaakt.

Door de overstap van Raggers groeit de VLP naar 7 raadsleden. D66 halveert en houdt alleen Harm Emmen in de Roosendaalse gemeenteraad. De Roosendaalse Lijst is met 8 zetels nog steeds de grootste partij, maar de VLP komt er nu dan dicht bij.

“Liefde voor Roosendaal en haar dorpen”

De VLP is blij met de onverwachte overstap van Raggers. Ook al zat hij als D66-raadslid vaak niet op één lijn met de VLP. “Na energieke gesprekken met Alex bleek dat zijn liefde voor Roosendaal en haar dorpen goed aansluit bij die van de VLP.”

Raggers was tot begin dit jaar fractievoorzitter van D66 in Roosendaal. Voor zijn werk bij defensie moest hij naar het buitenland en heeft hij zijn functie tijdelijk neergelegd. Emmen werd toen de nieuwe fractievoorzitter van D66. Toen Raggers weer terugkwam in de Roosendaalse gemeenteraad, kreeg hij zijn functie als fractievoorzitter niet terug. Hij bleef wel raadslid voor D66. Tot woensdag, want toen maakte hij zijn overstap bekend.

“Energie en enthousiasme”

De VLP wil met veel energie en enthousiasme verder gaan met 7 mensen in de gemeenteraad. Ze vinden Raggers daar prima bij passen: “Onze inzet om de inwoners te vertegenwoordigen door steeds te vragen naar hun mening, onze inzet voor onze inwoners en de lokale verbinding van de VLP, sloten aan bij de wens van Alex om zich als raadslid hiervoor in te zetten.”