West-Brabant

Alle scholen, horeca en sportclubs dicht

Maarten Elst Maarten Elst

Scholen en kinderopvangcentra houden maandag de deuren gesloten vanwege het coronavirus. Ook horeca en sportclubs gaan op slot. Dat heeft het kabinet bepaald om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Lowys Porquin, de overkoepelende stichting van 31 West-Brabantse basisscholen, besloot zondag eerder al dat het vanaf maandagochtend de deuren dicht zou houden. Voor kinderen van ouders die in de zogeheten vitale beroepen (zorg, hulpdiensten, etc.) werken, wordt opvang geregeld.

De onderwijsstichting laat in een brief weten dat al haar locaties onvoorwaardelijk gesloten zijn voor alle kinderen. “Deze onvoorwaardelijke sluiting is nodig om praktische zaken op locatieniveau te kunnen regelen”, aldus de stichting. Aan ouders/verzorgers die beiden werkzaam zijn in de vitale sectoren en niet zelf in opvang kunnen voorzien, wordt gevraagd zich voor maandag 16 maart 12.00 uur te melden bij de leidinggevende van de desbetreffende onderwijslocatie.

Horeca en sportclubs

Behalve scholen gaan ook horeca en sportclubs met onmiddelijke ingang dicht. Ministers Bruins en Slob hebben zondagavond om 17.30 uur een persconferentie gegeven over de maatregelen. Maandagavond om 19.00 uur spreekt premier Rutte het land toe middels een persconferentie.