Dinteloord

Allyssa wil Miss Fashion worden in België: ‘Hoop op doorbraak in modellenwereld’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Ze heeft meer dan twintig paar schoenen en haar kast hangt helemaal vol met kleding. De uit Dinteloord afkomstige Allyssa den Hollander, bijna 19 jaar oud, doet mee aan de Miss Fashion verkiezing in België. Door haar deelname aan de verkiezing hoopt Allyssa op een doorbraak in de modellenwereld. Op Instagram timmert ze al aan de weg met bijna 2500 volgers.

Allyssa is dol op kleding. Dat ze meedoet aan de Miss Fashion verkiezing is dus niet gek. Roze, oranje, groen, paars. Geen een kleur ontbreekt in de kast van het model. “Je kan jezelf heel erg representeren in je outfit”, begint ze. Haar kleding combineert ze graag met matchende schoenen en sieraden.

“Eerst deed ik mee aan een andere verkiezing, tot ik een berichtje kreeg via Instagram van de organisatie van Miss Fashion België.” Den Hollander besloot naar de casting te gaan, en met succes: Allyssa is nu finaliste en maakt kans op de titel Miss Fashion 2024.

Allyssa strijdt in de finale tegen nog 24 andere meiden. Drie daarvan zijn Nederlands. De rest van de dames komt uit België. “Het is erg gezellig met de meiden onderling. Soms heb ik wel eens dat ik ze niet helemaal kan verstaan, maar het is wel leuk om eens een keer mee te maken.”

Ik wil graag netwerken in het wereldje.

Naast haar deelname aan de fashioncompetitie, is Allyssa ook model. Dat doet ze al zo’n twee jaar. Door mee te doen aan verkiezingen hoopt ze om meer naamsbekendheid. “Ik wil graag netwerken in het wereldje.” Als ze groots mag dromen zou ze graag eens een modeshow lopen voor Victoria’s Secret. “Dit lijkt mij ontzettend gaaf. Hier werk ik hard voor om dit te bereiken.”

Reacties

“Ik krijg vaak de vraag van mensen om mij heen of ik ze wil helpen bij het maken van een leuke outfit. Dat vind ik echt heel erg leuk.” Naast de leuke, lieve en mooie reacties die de Dinteloordse krijgt op haar foto’s, krijgt ze hier en daar ook kritiek. “Ik probeer altijd te kijken of het echt zo is wat die desbetreffende persoon zegt. Dan kijk ik of ik er iets aan kan doen of het kan veranderen.”

Natuurlijk heb ik er soms ook wel eens dagen bijzitten dat ik er echt geen zin meer in heb.

Met kritiek kan ze dus wel goed omgaan. “Maar natuurlijk heb ik er soms ook wel eens dagen dat ik er echt geen zin meer in heb.” Op zo’n moment haalt Allyssa veel steun uit haar directe omgeving. “Mijn moeder laat me op zo’n baaldag bijvoorbeeld inzien wat ik allemaal al bereikt heb. Dit besef ik dan zelf ook en het geeft me dan weer de kracht om door te gaan.”

Inspiratie

Allyssa speelt vaak met de kleuren van haar outfits. “Als ik mezelf bijvoorbeeld wat minder goed voel draag ik donkere kleding.” Op het moment van het interview draagt Allyssa een zwarte outfit. “Nu voel ik mezelf wel goed hoor. Ik vind zwart gewoon een mooie, nette kleur”, vertelt ze lachend.

Ook is het belangrijk dat de kleuren van haar kleding goed matchen. “Zorg altijd dat je twee basiskleuren pakt, zoals bijvoorbeeld wit of grijs. Naast de basiskleuren kun je dan nog mengen met een andere kleur, bijvoorbeeld groen.” Maar meer dan drie kleuren gebruiken is echt not done. “Je schoenen match je altijd met een kleur die je al aanhebt.”

Via social media doet Alyssa vaak inspiratie op. “Ik volg veel fashionaccounts op Instagram en soms zie ik op TikTok wel eens een leuke outfit voorbijkomen.” Bij het zien van een leuke outfit duikt Allyssa haar eigen kast in om te kijken of ze iets heeft wat erop lijkt. “En dan ga ik aan de slag met het maken van een leuke outfit.”

Miss Fashion

Den Hollander is finaliste, maar de wedstrijd is al even van start. “Het is een heel traject met fotoshoots, workshops, leren hoe je op een catwalk loopt en hoe je jezelf presenteert.” 28 oktober dit jaar is de grote finale. Een dag waar Allyssa ontzettend veel zin in heeft. “Je werkt er heel erg lang naartoe. Dit is hét moment waarop je gewacht hebt.”

Ik ben nummer 24 op de stemlijst. Dit is ook mijn geluksdag.

Den Hollander schat haar kansen net zo groot als bij alle andere meiden. Daarom hoopt zij op zoveel mogelijk stemmen. “Ik ben nummer 24 op de stemlijst. Dit is ook mijn geluksdag, omdat mijn moeder dan jarig is.” De reden dat Allyssa ook nummer 24 van de lijst is, is omdat zij de op één na langste deelneemster is. De finale vindt plaats in de Eskimofabriek in Gent. Iedereen die wil kan komen kijken.