Wouw

Als de lente komt dan stuur ik jou… tulpen uit Wouw

bron: Omroep Brabant bron: Omroep Brabant

Het is een lust voor het oog: het rode tulpenveld langs de A58 bij Wouw. Iedereen die over de snelweg of met de trein van Roosendaal richting Bergen op Zoom gaat, kan de bloemenpracht aanschouwen. En nu de knoppen helemaal open zijn gegaan zijn de tulpen op hun allermooist.

Je ziet mensen in de auto toch even een keer extra op hun navigatiesysteem kijken. Rijden we nu langs de bollenvelden in Lisse of zitten we wél op de juiste route. Enigszins gedesoriënteerd wordt al snel duidelijk dat het tulpenveld toch echt in West-Brabant ligt.

Extra rondje rijden

De tulpen zijn van een bollenkweker uit Moerstraten. Vorig jaar bloeiden de bloemen aan de andere zijde van de snelweg. Het veld was toen een ware attractie voor toeristen. Mensen maakten er een uitje van om zich tussen de tulpen te fotograferen. En al was plukken verboden, sommigen waagden zich er toch aan.

Dit jaar is het veld niet toegankelijk. Wie graag wil genieten van het Hollandse tafereel, met de molen van Wouw op de achtergrond, zal een extra rondje over de snelweg moeten rijden.