Wouwse Plantage

Alternatief en coronaproof programma tijdens jubileumjaar Mastepinnelaand

Mastepinnelaand. Foto: John Balemans.

Laura Vermunt Laura Vermunt

Mastepinnelaand kan zich klaar gaan maken voor een alternatief en coronaproof carnavalsprogramma. De Stichting Kindercarnaval de Mastepinne laat het 44-jarig jubileum niet zomaar voorbijgaan. Onder het motto Dur Val Wa Te 44, kunnen de inwoners van Wouwse Plantage deelnemen aan een zestal activiteiten.

De leut begint op vrijdagavond 11 februari met De Foute Moederkesbal Thuis Bingo. Een dag later zijn de kinderen aan de beurt. Zij kunnen hun carnavalspak van zolder halen voor De Openlucht Kindermiddag. Om het eerste weekend af te sluiten, staat er op zondag nog De Pinse Thuislunch op het programma.

Het tweede weekend worden de rollen omgedraaid met op zaterdag 19 februari De Omgekeerde Optocht.  Zondag is er voor de inwoners van Wouwse Plantage een heuse jubileumshow. Wie nog wil nagenieten of de show heeft gemist, kan deze in het weekend van 26 en 27 februari terugkijken op ZuidWestTV.

De laatste carnavalsactiviteit voor de vastentijd is op dinsdag 1 maart. Tijdens een online afsluitingsavond vindt de bekendmaking van het motto van 2023 plaats.